9 Şubat 2012 Perşembe

HAŞHAŞLI VE KİVİLİ KREMALI PASTA

Çay, Kahve Bahane Etkinliği için blogcu.com günlerimde paylaştığım (dile kolay tam beş yıl olmuş) Haşhaşlı ve Kivili Kremalı Pasta  tarifini tekrar paylaşmak istiyorum.
Etkinliğe katılmak isteyenler için adres Tombul Tarifler bloguna uğrasın lütfen...
-------------------------------------------------------------------

::HAŞHAŞLI VE KİVİLİ KREMALI PASTA::

Kek İçin Gerekli Malzemeler :
5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un (kabartma tozu ve unu birlikte eleyin)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı mor haşhaş

Keki Islatmak İçin :
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet kivi (robotta çekilmiş)
1 su bardağı su

Süslemek İçin :
4 -5 adet kivi (soyulmuş ve dilimlenmiş)
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt

YAPILIŞI:
Yumurtaları ve vanilyayı karıştırma kabının içinde köpürene kadar (2 – 3 dakika) çırpıyoruz.Sonra şekeri ilave edip 6 – 8 dakika kadar karıştırıyoruz.
Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu koyup beraber eliyoruz ve kek karışımının içine ilave ediyoruz.
En son haşhaşı da kek karışımına ilave ettikten sonra kekimizi  dibini sıvı yağla hafif yağladığımız yuvarlak büyük borcama döküyoruz.
Soğuk fırına koyduğumuz keki 160 – 170 derecede 35 – 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Not:: Sıcaklık derecesi ve pişirme süresi sizin kendi fırın ayarlarınıza göre değişiklik gösterebilir.
Size naçizane tavsiyem ; daha önce fırınınızda kek yapıp da memnun kaldıysanız bu keki de yine aynı sıcaklık ve sürede pişiriniz.

Kekimiz piştikten sonra bir süre soğumaya bırakıyoruz.Krem şantiyi sütle birlikte çırpıp koyulaştıktan sonra buzdolabında 5 dakika kadar bekletiyoruz.Bu arada kivilerimizi yıkadıktan sonra soyup bir tabağa dilimliyoruz.
Bu işlemleri bitirdikten sonra (tülbent oyası yaparken kullandığımız) naylon iple veya uzunca bir bıçakla kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz.Böldüğümüz kekin yarısını servis tabağına alıyoruz ve keki ıslatmak için şeker, kivi ve suyu rondo da iyice çırpıyoruz.Ve bu sosla keki ıslatıyoruz.üzerine önceden hazırladığımız krem şantinin bir kısmını yayıyoruz ve dilimlediğimiz kivileri koyup kekin öteki yarısını üstüne kapatıyoruz.Aynı şekilde üste koyduğumuz kekin diğer yarısını da ıslatıp krem şanti ve kivi dilimleri ile süslüyoruz.
Pastamızı bir gece buzdolabında bekletip öyle ikram ediyoruz.
Afiyet Olsun 

1 yorum:

  1. Katılımınız İçinTeşekkürler Sevgili Gülter. Tarifiniz yayında. sevgiler

    YanıtlaSil

Siz mesajınızı bırakın, ben haber veririm :)
Gününüzün güzel geçmesi dileklerimle...
GÜLTER ÖZGÜR